Програма iменi Фулбрайта в Українi
Представництво Інституту Міжнародної Освіти
The Power of International Education
Програма iменi Фулбрайта в Українi
Представництво Інституту Міжнародної Освіти
home

Бібліотека

Вісник №37. Березень 2024 Download PDF, 2,4 MB

Черговий випуск фулбрайтівського вісника присвячений українській молоді – учасницям та учасникам Програми імені Фулбрайта 2023-2024 рр. На сторінках цього видання ви знайдете яскраві враження та світлини стипендіаток і стипендіатів магістерської програми (Fulbright Graduate Student Program) й стипендіаток програми з викладання української мови (Foreign Language Teaching Assistant Program).

Вісник №36. Жовтень 2023 Download PDF, 2,0 MB

Черговий випуск фулбрайтівського вісника вміщує інформацію про групу українських науковців – учасників Fulbright Visiting Scholar Program та Fulbright Research and Development Program 2023-2024 рр.

Вісник №35. Травень 2023 Download PDF, 1,3 MB

Пропонуємо вашій увазі черговий випуск Фулбрайтівського вісника про стипендіатів Fulbright Visiting Scholar Program 2021-2022. Їхні дописи – найкраща ілюстрація того, що ми називаємо «фулбрайтівським досвідом» у його відчутному, дуже особистому вимірі. Вони відверто розповідають про свої успіхи та досягнення, радощі та розчарування, проблеми, з якими зіткнулися. Їхній «Фулбрайтівський рік» розділився, як і життя українців, на передвоєнний час та період повномасштабного вторгнення росії в Україну. Вони постали перед новими викликами як громадяни своєї держави, як науковці та культурні амбасадори.

У процесі впорядкування цей випуск став виростати у щось більше, ніж просто збірку вражень про перебування у США.

UKRAINE: War and Resistance. Fulbright Stories from the Unfinished War. March 2022

Download  PDF, 2,7 MB

Words cannot express the depths to which the unspeakably brutal war ravaging Ukraine has gone; the war waged by Russia has touched all of our communities in Ukraine since 2014, and on 24.02.2022, 5 am, has taken the globe aback in its sudden escalation. Yet, the bravery and resilience of Ukrainians every day continue to shine a beacon of hope for the future.  IIE/Kyiv Office and Ukrainian Fulbright Alumni Association united their efforts to collect testimonials, photos, and narratives from Fulbright alumni about their experiences in the context of the current war. This publication presents the March 2022 chapter of the collection “UKRAINE: WAR AND RESISTANCE.”

UKRAINE: War and Resistance. Fulbright Stories from the Unfinished War. February 2022 Download PDF, 1,2 MB

Words cannot express the depths to which the unspeakably brutal war ravaging Ukraine has gone; the war waged by Russia has touched all of our communities in Ukraine since 2014, and on 24.02.2022, 5 am, has taken the globe aback in its sudden escalation. Yet, the bravery and resilience of Ukrainians every day continue to shine a beacon of hope for the future.  IIE/Kyiv Office and Ukrainian Fulbright Alumni Association united their efforts to collect testimonials, photos, and narratives from Fulbright alumni about their experiences in the context of the current war. This publication presents the February 2022 chapter of the collection “UKRAINE: WAR AND RESISTANCE.”

Вісник №34. Січень 2022  Download PDF, 1,7 MB

Черговий випуск фулбрайтівського вісника присвячений молодим українським учасникам Програми імені Фулбрайта 2021-2022 рр. Яскраві враження та світлини 13 стипендіаток та стипендіатів магістерської програми (Fulbright Graduate Student Program) та 2 стипендіаток програми з викладання української мови (Foreign Language Teaching Assistant Program) на сторінках цього видання.

Фулбрайт. Єднаючи людей. Єднаючи народи. Download PDF, 2,1 MB

Ювілейне видання до 75 ліття Програми імені Фулбрайта.

Вісник №33. Жовтень 2021 Download PDF, 1,1 MB

Видання присвячено американським науковцям та молодим дослідникам – учасникам Програми імені Фулбрайта 2021-22 рр. в Україні. Сторінки вісника уміщують заявлені теми дослідницьких проєктів із коротким викладом їх змісту; а також зазначені українські інституції, щоприймають американських фулбрайтівців.

Вісник №32. Вересень 2021 Download PDF, 4,5 MB

Представляємо вам стипендіатів Fulbright Visiting Scholar Program — українських науковців, які проводять дослідження в американських інституціях у 2021/22 академічному році. Також у віснику містяться описи проєктів та інформація про приймаючі установи.

Вісник №31. Квітень 2021 Download PDF, 0,7 MB

Представляємо вам українських науковців, стипендіатів Fulbright Visiting Scholar Program, які проводитимуть дослідження в американських інституціях у 2020/21 академічному році. Також у віснику містяться описи проєктів та інформація про приймаючі установи.

Вісник №30. Листопад 2020 Download PDF, 1,2 MB

Черговий випуск фулбрайтівського вісника вміщує інформацію про групу молодих українських учасників Програми імені Фулбрайта 2020-2021 рр. 11 стипендіаток та стипендіатів магістерської програми (Fulbright Graduate Student Program) та 3 стипендіатки програми з викладання української мови (Foreign Language Teaching Assistant Program) розпочали 2020-2021 академічний рік в американських університетах.

Вісник №29. Вересень 2020 Download PDF, 1,5 MB

Вісник «Мій фулбрайтівський рік» містить відгуки американських дослідників, стипендіатів  Fulbright U.S. Scholar Program 2019-2020. Їхні дописи – найкраща ілюстрація того, що ми називаємо «фулбрайтівським досвідом» у його відчутному, дуже особистому вимірі. Вони відверто розповідають про свої успіхи та досягнення, радощі та розчарування, проблеми, з якими зіткнулись. Ці історії є спонукою для тих, хто розглядає можливість участі у фулбрайтівських конкурсах, та натхненням для всіх нас у Київському офісі Інституту Міжнародної Освіти (ІІЕ).

Вісник №28. Липень 2020 Download PDF, 1,2 MB

Цей вісник «Fulbrighters During the Pandemic 2019-20» вміщує відібрані розповіді українських науковців – стипендіатів Fulbright Visiting Scholar Program 2019-2020 про їхній досвід під час пандемії COVID-19. Протягом останніх місяців науковці спрямовували свої зусилля на розв’язання проблем, з якими ми всі стикаємось у розпал пандемії. Вони шукали шляхи інноваційних способів навчання, збереження позитивного духу, піклувались про членів сім’ї, котрі супроводжували їх у фулбрайтівській мандрівці.

Пропонуємо вашій увазі черговий випуск Фулбрайтівського вісника про стипендіатів Fulbright Visiting Scholar Program 2019-2020. У процесі впорядкування цей випуск став виростати у щось більше, ніж просто збірку вражень про перебування у США. Це свого роду «путівник» по Фулбрайту 2019-2020, калейдоскоп спостережень, роздумів, цінних у кожній своїй миті досвідів. На Вас чекає захоплююча мандрівка американськими університетами-містами-й їх спільнотами, невимушені розмисли й щирі одкровення стипендіатів про свої досвіди, поєднані з теплими спогадами про американських колег, з якими випала нагода запізнатися й співпрацювати.

Вісник. Весна 2020 Download PDF, 1 MB

До Вашої уваги — черговий випуск Фулбрайтівського вісника, що уміщує інформацію про групу молодих українських учасників Програми імені Фулбрайта 2019/20 рр. у США. Серед них — 15 випускників закладів вищої освіти (Fulbright Graduate Student Program) та 2 учасниці Програми стажування з викладання української мови (Fulbright Foreign Language Teaching Assistant).

Вісник. Осінь 2019 Download PDF, 1,2 MB

У цьому випуску Фулбрайтівського вісника стислі описи дослідницьких проєктів учасників українських науковців, стипендіатів Fulbright Scholar Program та Fulbright Research and Development Program 2019/20 рр.

Вісник. Осінь 2019 Download PDF, 1,7 MB

За допомогою цього Вісника ми із задоволенням представляємо українській академічній спільноті наших американських науковців та стипендіатів 2019-20 навчального року із інформаціями про їхні проєкти, приймаючі установи та контакти. Вони прагнуть відвідувати інші університети та регіони, заводити нових друзів та встановлювати професійні стосунки. Ми заохочуємо українські університети, установи та громадські організації запрошувати фулбрайтівських студентів та науковців. Ви можете зв’язатися безпосередньо з ними чи звернутися до нашого офісу за допомогою щодо запрошення їх у ваші установи чи організації.

Вісник. Осінь 2019 Download PDF, 1,1 MB

Цей інформаційний бюлетень «Мій фулбрайтівський рік»  містить відгуки науковців-стипендіатів 2018/19. Через свої нариси вони найкращим чином ілюструють те, що ми називаємо «досвідом Фулбрайта» в його відчутному, дуже особистісному вимірі. Ми радимо вам скористатися хвилиною, щоб прочитати про цей досвід, довідатись про можливості, які існують для академічного, особистісного та професійного розвитку, і розглянути можливість подати заявку на програму!

Вісник. Зима 2019 Download PDF, 1,6 MB

До Вашої уваги — черговий випуск Фулбрайтівського вісника, що уміщує інформацію про групу молодих українських учасників Програми імені Фулбрайта 2018/19 рр. у США. Серед них — 18 випускників вишів (Fulbright Graduate Student Program) та 2 учасників Програми стажування з викладання української мови (Fulbright Foreign Language Teaching Assistant).

Вісник. Осінь 2018 Download PDF, 1 MB

Ми раді представити вам українських молодих дослідників — стипендіатів Fulbright Research and Development Program 2018/19 рр. у США, з інформацією про приймаючі установи, описами їх проєктів та контактною інформацією.

Вісник. Осінь 2018 Download PDF, 1 MB

З радістю та з гордістю представляємо вам українських науковців, стипендіатів Fulbright Visiting Scholar Program, які проводитимуть дослідження в американських інституціях у 2018/19 навчальному році, з інформацією про їхні приймаючі установи та описами проєктів.

Вісник. Осінь 2018 Download PDF, 1 MB

Знайомтесь із новим американськими фулбрайтівськими стипендіатами в Україні 2018/19 рр. У випуску також зазначені приймаючі установи; грантові цілі проекту; терміни перебування в Україні; контактна інформація. Факультети та колективи академічних й навчальних закладів України можуть запросити американських стипендіатів на короткострокові візити, ознайомившись із їхніми профілями та зв’язуватися з науковцями безпосередньо за електронною адресою.

Вісник. Зима 2018 Download PDF, 1,27 MB

Видання присвячено американським учасникам Програми імені Фулбрайта 2017/18 рр. в Україні, серед яких — 2 учасники Fulbright Public Policy Program, 6 — стипендіати English Teaching Assistantship, та 7 студентів-дослідників. Сторінки вісника уміщають заявлені теми дослідницьких проєктів із коротким викладом їх змісту; а також назви українських інституцій, що приймають американських фулбрайтівців.

Вісник. Зима 2018 Download PDF, 5,39 MB

Пропонуємо Вашій увазі черговий випуск Фулбрайтівського вісника, що уміщує інформацію про групу молодих українських учасників Програми імені Фулбрайта 2017/18 рр. у США; з-поміж яких — 14 молодих викладачів та дослідників (Fulbright Research and Development Program); 18 випускників вишів (Fulbright Graduate Student Program) та 3 учасників Програми стажування з викладання української мови (Fulbright Foreign Language Teaching Assistant).

Вісник. Зима 2017 Download PDF, 2,99 MB

У цьому випуску Фулбрайтівського вісника стислі описи дослідницьких проєктів 15-ти учасників Fulbright Scholar Program й 2-х учасників Fulbright Scholar-in-Residence Program, що їх було відзначено стипендією імені Фулбрайта у 2017/18 рр.

Вісник. Осінь 2017 Download PDF, 2,29 MB

Видання присвячено американським науковцям учасникам Програми імені Фулбрайта 2017/18 рр. в Україні. Сторінки вісника уміщають заявлені теми дослідницьких проєктів із коротким викладом їх змісту; а також назви українських інституцій, що приймають американських фулбрайтівців.

25-ліття Програми імені Фулбрайта в Україні Download PDF, 6,1 MB

Ювілейне видання відтворює 25–літню історію Програми імені Фулбрайта в Україні. У ньому зібрано есеї випускників Програми, що слугують промовистою ілюстрацією того, що ми вже звикли йменувати «фулбрайтівським досвідом» у його конкретнолюдському особистісному вимірі.

Тож запрошуємо Вас, шановна авдиторіє, увійти у світ не-буденного фулбрайтівського досвіду, ознайомитися з можливостями, що їх пропонує Програма для професійного й особистісного зростання, й відтак – зголошуватися на участь у конкурсі на отримання стипендії Фулбрайта!

Вісник. Зима 2016 Download PDF, 4.1 MB

Пропонуємо Вашій увазі черговий випуск Фулбрайтівського вісника, що уміщує інформацію про українських учасників Програми імені Фулбрайта 2016/17 рр. у США; з-поміж них — 15 науковців, 15 молодих викладачів та дослідників й 17 випускників вишів.

Вісник. Осінь 2016 Download PDF, 0.8 MB
Видання присвячено американським науковцям й аспірантам — учасникам Програми імені Фулбрайта 2016/17 рр. в Україні. Сторінки вісника уміщають заявлені теми дослідницьких проєктів із коротким викладом їх змісту; а також назви українських інституцій, що приймають американських фулбрайтівців.

Вісник. Зима 2015 Download PDF, 3.1 MB

Пропонуємо Вашій увазі черговий випуск Фулбрайтівського вісника, що уміщує інформацію про українських учасників Програми імені Фулбрайта 2015/16 рр. у США; з-поміж них — 16 науковців, 10 молодих викладачів та дослідників й 19 випускників вишів.

Вісник. Осінь 2015 Download PDF, 0.8 MB
Видання присвячено американським науковцям й аспірантам — учасникам Програми імені Фулбрайта 2015/16 рр. в Україні. Сторінки вісника уміщають заявлені теми дослідницьких проєктів із коротким викладом їх змісту; а також назви українських інституцій, що приймають американських фулбрайтівців.

Вісник. Весна 2015 Download PDF, 1.5 MB

У цьому випуску ми зібрали досвід американських фулбрайтівців в Україні 2014/15, що яскраво ілюструє їхню діяльністю, досягнення та плідну співпрацею з українськими установами. Починаючи з вересня 2014 року, 10 науковців, 4 асистенти викладачів та 8 аспірантів із різних штатів та університетів США читають лекції та проводять дослідження у 18 українських університетах та науково-дослідних установах. Ми рекомендуємо скористатися хвилиною, щоб прочитати про досвід Фулбрайта, взяти до відома можливості, які існують для академічного, особистого та професійного розвитку, і розглянути можливість подати заявку на участь у Фулбрайті!

Вісник. Зима 2014 Download PDF, 2.8 MB

У 2014/15 р. 49 українських учасників Програми імені Фулбрайта — 18 науковців, 10 молодих викладачів та дослідників й 21 випускник вишів вивчають, обговорюють, досліджують проблеми, що нині на часі в українській науці й культурі, критично аналізують й шанобливо виводять/співставляють головні інтерпретації досліджуваного матеріалу в не-українському середовищі, аби поглянути на нього власними очима й виробити своє бачення.

Вісник. Осінь 2014 Download PDF, 1.1 MB

Видання присвячено американським науковцям й аспірантам — учасникам Програми імені Фулбрайта 2014/15 рр. в Україні. Сторінки вісника уміщають заявлені теми дослідницьких проєктів із коротким викладом їх змісту; а також назви українських інституцій, що приймають американських фулбрайтівців.

Вісник. Зима 2013 Download PDF, 2.8 MB

У 2013/14 академічному році 43 українці — представники різних наукових сфер й академічних дисциплін (18 науковців, 10 молодих викладачів й дослідників та 15 випускників вишів) — із належною долею самопосвяти дошукують різних способів розв’язання накреслених завдань, студіюють різноспрямовані навчальні й наукові програми, додають репліку української науки до інтелектуального діалогу, що немає географічних кордонів.

Вісник. Осінь 2013 Download PDF, 0.7 MB

Видання присвячено американським науковцям й аспірантам — учасникам Програми імені Фулбрайта 2013/14 рр. в Україні. Сторінки вісника уміщають заявлені теми дослідницьких проєктів із коротким викладом їх змісту; а також назви українських інституцій, що приймають американських фулбрайтівців.

Вісник. Зима 2012 Download PDF, 1.6 MB

З великою приємністю й неприхованою гордістю представляємо когорту українських стипендіатів Програми імені Фулбрайта 2012/13 рр. — студентів, молодих дослідників та науковців, подаємо інформацію про їх наукові проекти й навчальні програми, а також про американські інституції, що їх приймають.  Хтось уперше подорожує до США, а для когось — це повернення у країну, де колись навчались у школі чи університеті, стажувались чи проводили дослідження.

Вісник. Осінь 2012 Download PDF, 0.7 MB

Призначення цього Вісника — ознайомити авдиторію з фулбрайтівськими проектами американських науковців й аспірантів — учасників Програми імені Фулбрайта 2011/12 рр. в Україні.

Вісник. Зима 2011 Download PDF, 1.6 MB

Зимовий випуск Фулбрайтівського вісника уміщає стислі описи фулбрайтівських проєктів українських учасників Програми імені Фулбрайта 2011/12 рр. в США. У цьому академічному році стипендією імені Фулбрайта було відзначено 49 українців: 18 науковців, 9 молодих викладачів й дослідників та 22 випускники вишів. Отже, 49 граней української науки на сторінках Фулбрайтівського вісника.

Вісник. Осінь 2011 Download PDF, 0.6 MB

Пропонуємо Вашій увазі осінній випуск Фулбрайтівського вісника, на сторінках якого уміщено стислі описи фулбрайтівських проєктів американських науковців й аспірантів — учасників Програми імені Фулбрайта 2011/12 рр. в Україні.

Вісник. Весна 2011 Download PDF, 0.8 MB

Пропонуємо Вашій увазі весняний випуск Фулбрайтівського вісника, на сторінках якого уміщено досвід й напрацювання американських фулбрайтівців 2010/11 рр. в Україні. Радимо скористатись можливістю запрошення американських науковців й аспірантів прочитати гостьові лекції й/або провести семінари у Ваших закладах через безпосереднє спілкування з ними за адресами, вказаними у віснику.

Щорічник 2010-2011 Download PDF, 2.6 MB

Корпус Щорічника складають стислі описи фулбрайтівських проєктів — цілі, зміст, результати, яких вдалось досягти; промовистою ілюстрацією того, що ми вже звикли йменувати «фулбрайтівським досвідом» у його конкретнолюдському особистісному вимірі слугують есеї учасників Програми. Можна сказати, що це видання писано фулбрайтівцями, які є водночас учасниками Програми й її біографами. Тож запрошуємо «розгорнути» чергову сторінку фулбрайтівської біографії.

Щорічник 2009/10 Download PDF, 5.9 MB

У цьому Щорічнику подано короткий звіт про роботу Програми імені Фулбрайта в Україні у 2009/10 академічному році; розповіді українських та американських фулбрайтівців про їх навчання, дослідження у США і, відповідно, в Україні. Зі Щорічника ви також дізнаєтесь про діяльність Українського Фулбрайтівського товариства; опубліковані фулбрайтівцями монографії; організовані й підтримані Програмою круглі столи, семінари, конференції та інші наукові заходи; проведені художні виставки.

 
Щорічник 2008/09 Download PDF, 4.7 MB

Щорічник 2008/09 ознайомить Вас з головними напрямами діяльності Програми імені Фулбрайта в Україні; нашими випускниками та їх досягненнями; життям українських фулбрайтівців, які нині перебувають у США; заходами, що їх Програма провела в Україні.

Щорічник 2007/08 Download PDF, 3.7 MB

Щорічник 2007/08 уміщає звіти координаторів Програми, інформацію про фулбрайтівських стипендіатів, історії їх наукових пошуків та професійних успіхів. Розмисли й враження випускників Програми, що представлені калейдоскопічним потоком на сторінках цього видання, сповнені цікавих відкриттів й здобутків, бажанням пізнати іншу культуру, інше життя, запізнатися з новими людьми, розширити коло професійного й особистого спілкування. Наскрізною настановою Щорічника є об’єднавчі зусилля людей, інституцій та країн у пошуку нових горизонтів співпраці й гідного співжиття.

Щорічник 2006/07 Download PDF, 4.3 MB

Щорічник 2006/07 віддзеркалює досвід українських та американських фулбрайтівських стипендіатів — науковців, викладачів і студентів, — що вони його набули під час участі у Програмі імені Фулбрайта. Запрошуємо ознайомитися зі спогадами учасників про незабутню мандрівку до нових знань, нових людей, нових друзів, а інколи до пізнання власної спадщини та родини, якої вони досі не знали. Фулбрайтівський досвід, цінний і багатогранний, надихне багатьох українських та американських науковців і студентів взяти участь у чудовому експерименті, започаткованому сенатором Вільямом Фулбрайтом.

Щорічник 2005/06 Download PDF, 6.4 MB

Щорічник 2005/06 включає короткий опис проєктів цьогорічних українських та американських фулбрайтівців, який, без сумніву, буде корисним для майбутніх аплікантів Програми імені Фулбрайта. Матеріали директора та координаторів містять інформацію про фулбрайтівські програми та звіти за попередній рік. Найбільша частина Щорічника — це спогади американських та українських науковців про фулбрайтівський досвід, участь у семінарах і конференціях та огляд публікацій за минулий рік.